Головний зміст

Asociaciya suddivСьогодні у ВРУ зареєстровано законопроект № 4544-3 з пропозиціями ГО «Асоціація слідчих суддів» стосовно внесення змін до ст. 377-1 ЦПК України щодо удосконалення процедури розгляду судом питань про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Проектом Закону України пропонується передбачити, що неявка у судове засідання державного виконавця не перешкоджає розгляду судом його подання, передбачити негайне виконання ухвали суду про тимчасове обмеження у праві виїзду боржника за межі України, а також можливість скасування такого тимчасового обмеження судом, який його встановив.
 
Зареєстрував законопроект народний депутат Костянтин Матейченко.
 
Отже, законопроектом пропонується внести  зміни до ст. 3771 ЦПК України, виклавши її  в наступній редакції:
 
« 1. Питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби. 
 
2. Суд негайно розглядає подання, зазначене в частині першій цієї статті, без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця. Неявка у судове засідання державного виконавця не перешкоджає розгляду подання.
 
3. Ухвала суду, якою встановлюється  тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень. Оскарження ухвали не зупиняє її виконання. Копія ухвали надсилається особі, щодо якої вжито тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України, негайно після її виконання.
 
4. Тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України може бути скасоване судом, який встановив таке обмеження.»