Головний зміст

IMG 1492 226 грудня 2016 року завершив роботу Пленум Верховного Суду України, попереднє засідання якого відбулося 16 грудня 2016 року. Повідомлення про це розміщено на офіційному веб-сайті ВСУ.

 

 

 

 

 

Відповідно до порядку денного Пленум Верховного Суду України розглянув питання про звернення до Конституційного Суду України щодо офіційного тлумачення слів «як неправосудного» в частині четвертій статті 62 Конституції України, ініційоване Асоціацією слідчих суддів України.

Необхідність офіційного тлумачення терміна «неправосудного» зумовлена тим, що зазначений термін не дістав конкретизації у поєднанні із термінами «незаконність» та «необґрунтованість» в жодному законодавчому акті України, що є ризиком порушення прав громадян на справедливий судовий захист і гарантій незалежності суддів при здійсненні ними правосуддя, зауважив доповідач, суддя Верховного Суду України Олександр Волков.

У засіданні Пленуму взяли участь 17 суддів ВСУ. Обговорення тексту подання, як і самої необхідності внесення такого подання, викликало жваву дискусію.

За результатами обговорення Пленум дійшов висновку про необхідність звернення до Конституційного Суду України з конституційним поданням щодо офіційного тлумачення слів «як неправосудного». За внесення подання до Конституційного Суду проголосували 11 суддів, проти — 6.