Головний зміст

340У 2016 році буде обмежений розмір максимальної пенсії та зросте розмір пенсії, яка підлягає оподаткуванню.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Ми фіксуємо максимальний розмір пенсії, вище якого призначатися пенсія в Україні не буде. Цей розмір складає 10 740 гривень. На наше переконання, найвищий розмір пенсії не повинен перевищувати розумних меж", - сказав Розенко на брифінгу у Будинку Уряду.
 
Він також повідомив, що у 2016 році буде збережена норма щодо оподаткування пенсій у розмірі 15%, які перевищують три розміри мінімальної заробітної плати. Водночас, наголосив Міністр, у зв’язку з підвищенням мінімальних соціальних стандартів розмір пенсії, яка підлягає оподаткуванню зросте із 3654 грн до 4134 грн. "Тобто пенсії менші за 4134 оподатковуватись не будуть", - пояснив він.
 
За словами Павла Розенка, у 2016 році продовжиться обмеження пенсій для працюючих пенсіонерів. "Для усіх категорій державних службовців та посад, які прирівняні до державної служби, зберігатиметься необхідність вибору - або пенсія, або заробітна плата. Також буде продовжена дія норми щодо виплати пенсій працюючим пенсіонерам у розмірі 85%", - додав глава Мінсоцполітики.
 
Джерело: Мінсоцполітики України