Головний зміст

20150120142557У 2016 році у сфері реєстрації бізнесу та нерухомості не буде корупції. Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Міністерство юстиції віддало свої функції місцевим органам влади, крім функцій ми віддали мільярд гривень. Тому що просто так зробити зобов'язання місцевим органам влади надавати якісні послуги без грошей - так не працює. Ми перше міністерство, яке відмовилося від своїх функцій і передало їх на місця, провело децентралізацію. Також ми до цього процесу підключили 7000 приватних нотаріусів. Це унікальна ситуація, тому що в інших країнах немає стільки приватних нотаріусів. З кінця минулого року 7000 приватних нотаріусів стали повноцінними реєстраторами. У нотаріусів немає бажання взяти хабар, він хоче зробити якісний сервіс і отримати легальну плату », - зазначив П.Петренко.
 
«Я вважаю, що наступного року у сфері реєстрації бізнесу та нерухомості не буде корупції, тому що є конкуренція, і немає монополії, що хтось один в одному місці видає вам той чи інший документ», - підкреслив він.