Головний зміст

vybet iz biznesa dopolnitelno 1 mlrd grnУ Парламенті зареєстрований законопроект «Про Національну Митну службу України», реєстр.№3763. Серед ініціаторів даної законодавчої ініціативи є народні депутати з фракції «Блоку Петра Порошенка»: Андрій Антонищак, Ніна Южаніна, Олександр Грановський, Роберт Горват, Максим Курячий, Віталій Гудзенко.
 
 
 
 
 
Як розповів народний депутат України, член Комітету з питань податкової та митної політики  Андрій Антонищак, даним законопроектом пропонується провести реформу митниці на зразок реформування Національної поліції України.
 
«Реформа митниці має відбутися за зразком реформування поліції. Україна, як рівноправний член світової митної спільноти, взяла на себе зобов’язання провести реформу в митній сфері, запровадивши при цьому нові, сучасні, європейські підходи. Зокрема, гарантування безпеки, боротьба з контрабандою, запобігання нелегальному потраплянню на територію країни наркотичних речовин, зброї, недопущення переміщення через кордон товарів, на які встановлено заборони та обмеження, які не відповідають вимогам якості та безпеки», – розповів Антонищак.
 
Він зазначив, що для прискорення міжнародної торгівлі, зокрема переходу від фізичного та документального контролю, потребують впровадження передові методи та форми такі, як автоматизація процесів митного контролю та оформлення, аналізу та управління ризиками, створення системи митного пост-аудиту.
 
«Основною метою прийняття депутатського законопроекту є створення Національної митної служби України як органу виконавчої влади, який забезпечуватиме захист митних інтересів та митну безпеку України, регулювання зовнішньої торгівлі, захист внутрішнього ринку, розвиток економіки України та її інтеграції до світової економіки, наповнення державного бюджету, протидію митним правопорушенням», – сказав Антонищак.
 
Він зазначив, що даним законопроектом також врегульоване питання кадрового забезпечення митниці. Зокрема, під час створення Національної митної служби України можливе залучення існуючого кадрового потенціалу, який формуватиметься  в межах затвердженої чисельності шляхом переведення працівників з Державної фіскальної служби України (як на центральному, так і на регіональному рівнях).