Головний зміст

78814Комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендує Верховній Раді направити на доопрацювання проект Закону про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України щодо вдосконалення адміністративного судочинства.
 
 
 
 
 
 
 
Законопроектом №1458 передбачається вдосконалити адміністративний процес з метою дотримання основних засад судочинства, визначених Конституцією України, усунути недоліки і прогалини у правовому регулюванні розгляду адміністративних справ щодо оскарження актів, дій чи бездіяльності Верховної Ради України, Президента України, Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів.
 
Члени Комітету, розглядаючи законопроект, зазначили, що Конституція України не передбачає можливості оскарження в апеляційному і касаційному порядку усіх без винятку судових рішень, ухвалених у порядку розгляду справи у суді першої інстанції, та допускає можливість регулювання вказаного питання на законодавчому рівні.
 
Наведені вимоги стосуються також справ, що розглядаються в порядку адміністративного судочинства, завданням якого згідно з частиною першою статті 2 Кодексу є захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин шляхом справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду адміністративних справ.
 
Таким чином, відповідно до пункту 8 частини третьої статті 129 Конституції України законом може бути визначено окремі категорії адміністративних справ, у яких не передбачено касаційне оскарження рішення суду.
 
Одночасно, члени Комітету звернули увагу на те, що пропозиція законопроекту щодо виключення статті 171-1 Кодексу адміністративного судочинства України може спричинити прогалину в законодавстві через відсутність юридичних норм, що регулюватимуть суспільні відносини у сфері особливостей провадження у справах щодо оскарження актів, дій чи бездіяльності Верховної Ради України, Президента України, Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.
 
У членів Комітету також викликали заперечення запропоновані законопроектом зміни щодо інстанційної підсудності розгляду адміністративних справ з приводу оскарження, рішень, дій чи бездіяльності Центральної виборчої комісій, крім справ щодо встановлення результатів виборів та всеукраїнського референдуму, а саме віднесення підвідомчості таких справ до окружного адміністративного суду територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ.
 
У зв'язку зі стислим строком виборчого процесу чинними положеннями Кодексу адміністративного судочинства України встановлено порядок розгляду справ, який є необхідним для швидкого ухвалення судового рішення та набрання ним законної сили.