Головний зміст

konkursУ Вищій раді правосуддя проаналізовано гендерний склад співробітників.

 

 

 

 

 

Станом на 1 вересня 2021 року у Раді працює 196  (72 %) жінок та 75 (28 %) чоловіків, враховуючи членів Вищої ради правосуддя, працівників секретаріату ВРП та служби інспекторів.

З-поміж 17 членів Вищої ради правосуддя 47 % (8) – жінки, 53 %(9) – чоловіки.

У керівному складі Ради та Дисциплінарних палат чоловіки та жінки представлені рівномірно. Із чотирьох керівників Вищої ради правосуддя та Дисциплінарних палат ВРП 50 % – чоловіки (заступник Голови Ради та Секретар Дисциплінарної палати) та 50 % – жінки (секретарі Дисциплінарних палат).   

Серед працівників служби інспекторів ВРП 27 (71 %) жінок та 11 (29 %) чоловіків.

У керівному складі секретаріату Вищої ради правосуддя високий рівень представництва жінок. Зокрема, із 36 працівників, які обіймають керівні посади, 61 % (22) – жінки та 39 % (14) – чоловіки.

Серед інших працівників секретаріату ВРП — 137 (77 %) жінок та 41 (23 %) чоловік.

У ВРП визначені пріоритетні завдання на шляху інтегрування гендерного підходу в організацію роботи Ради. Зокрема, планується створення на офіційному сайті ВРП спеціальної рубрики задля просування принципів гендерної рівності у судочинстві, будуть визначені посадові особи, відповідальні за цей напрям діяльності.

Як ми повідомляли, за сприяння Українсько-канадського проєкту «Підтримка судової реформи» відбувся дводенний тренінг з інтегрування гендерного підходу в організацію роботи секретаріату Вищої ради правосуддя. Під час тренінгу наголошувалось на потребі включення гендерного виміру в інституційну політику органів судової влади та в усі сфери судочинства, на необхідності публічно виявляти прихильність до принципів гендерної рівності, власним прикладом пропагувати стандарти справедливого, рівного, гендерно чутливого ставлення, не допускати байдужості чи бездіяльності у випадках неналежної поведінки.