Головний зміст

vssu
Генеральною прокуратурою України під час вивчення стану ефективності відшкодування збитків, завданих корупційними правопорушеннями та правопорушеннями, пов’язаними з корупцією.
 
 
 
 
 
 
 
А також застосування конфіскації і спеціальної конфіскації встановлено неправильне оперування поняттям «спеціальна конфіскація» та неоднакове застосування судами норм права при вирішенні питання щодо спеціальної конфіскації у кримінальних провадженнях зазначеної категорії.
 
З метою забезпечення однакового застосування законів при вирішенні окремих категорій справ відповідної судової спеціалізації Генеральною прокуратурою України скеровано лист до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ (далі - ВССУ) з пропозицією узагальнення практики застосування матеріального і процесуального законів щодо спеціальної конфіскації у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення. Про це  повідомляється  на сайті  відомства. 
 
ВССУ (прийняв до уваги проблемні питання застосування конфіскації майна та спеціальної конфіскації під час здійснення проваджень за корупційні правопорушення, звернув увагу на складність питання (упродовж 2014−2015 років чотири рази вносились зміни та доповнення, що стосувалися підстав застосування спеціальної конфіскації та переліку злочинів, за вчинення яких її може бути застосовано) і запланував проведення узагальнення судової практики застосування додаткового покарання у виді конфіскації майна та спеціальної конфіскації як заходу кримінально-правового характеру за вчинення злочинів, перелік яких зазначено у статті 96-1 КК України.