Головний зміст

sud54677568768965959До Київського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про відсторонення від посади підозрюваноого в одержанні неправомірної вигоди (частина 3 статті 368, частина 3 статті 410 Кримінального кодексу України).


За версією слідства, командир однієї із військових частин Одещини у 2020-2021 табелював свого підлеглого як такого, який виконує завдання та бере безпосередню участь в ООС.

Однак, за версією слідства, військовослужбовець фактично не перебував на лінії бойового зіткнення в зоні проведення ООС.

За це, відповідно до діючого законодавства, військовослужбовець отримував щомісячно грошову доплату від держави, частину з яких був зобов’язаний віддавати командиру.

Таким чином, розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваного відсторонили від займаної посади до 30 листопада 2021 року.

Нагадаємо, що раніше суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також йому визначено розмір застави – понад 180 тисяч гривень.

Примітка. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.