Головний зміст

online auctionsЗазначимо, що після кібератаки, яка була здійснена в ніч з 13 на 14 січня 2022 року на вебресурс державних органів влади, електронні сервіси судової влади також виявилися заблокованими.

 

 

 

На даний час повністю відновлено роботу: Єдиного державного реєстру судових рішень; вебпорталу «Судова влада України»; поштового сервісу; підсистеми відеоконференцзв’язку; забезпечено доступ судів до мережі Інтернет; вебсайту Ради суддів України; триває відновлення вебсайту Вищої ради правосуддя.

Як зазначають в ДСА України, в цілому вдалося запобігти втраті критичних даних з інформаційних ресурсів, а для відновлення роботи інших судових сервісів паралельно з відновленням серверів, проводиться розгортання нової (додаткової) інформаційної інфраструктури.

Наразі фахівцями ДСА України у співпраці з профільними органами влади з протидії кіберзлочинності вжито необхідних заходів для забезпечення безпеки критичних систем і збереження даних. Про всі випадки й «шляхи» втручання повідомлено кіберполіцію та інші правоохоронні органи.

ДСА України також звертає увагу, що у зв’язку з продовженням технічних робіт, деякий функціонал відновлених електронних сервісів може тимчасово працювати в обмеженому режимі.