Головний зміст

woman getting vaccine Київський районний суд міста Одеси задовольнив позовні вимоги співробітниці Державного університету «Одеська політехніка», яку було відсторонено від роботи з підстав відсутності щеплення СОVID-19.

 

 

08 листопада 2021 року позивачці було вручено Наказ №729-к про відсторонення від роботи з підстав відсутності щеплення СОVID-19. Наказ мотивований тим, що оскільки у позивача відсутнє відповідне щеплення та відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров`я України, відповідач відсторонює її від роботи.

Позивачка оскаржила наказ про відсторонення від роботи до суду та зазначила, що він є незаконним та таким, що підлягає скасуванню.

Суд задовольнив позовні вимоги жінки про визнання незаконним та скасування наказу про відстрочення від роботи та поновив її на посаді провідного фахівця відділу маркетингу та інноваційної політики Державного університету «Одеська політехніка».

Суд зазначив, що згідно з резолюцією Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) від 27.01.21р. за № 2361 (2021 ) «Вакцини проти (СОVID-19): етичні, юридичні та практичні міркування», та профільним законодавством України, щеплення проти СОVID-19 не є обов`язковим. Щеплення проти СОVID-19 не відноситься до переліку профілактичних та обов`язкових щеплень визначених Законом і не може бути підставою для відсторонення від роботи особи вразі її обґрунтованої відмови від участі в експериментальному щеплені проти СОVID-19 .

Рішення доступне за посиланням https://reyestr.court.gov.ua/Review/102544782 та може бути оскаржено до Одеського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту рішення суду.