Головний зміст

d30637bcd692819deb79fcd7ab28b02eМіністерство освіти і науки України повідомило Вищій раді правосуддя про підтримку та погодження пропозиції Організаційного комітету З’їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ щодо продовження проведення З’їзду.

 

 

Нагадаємо, що відповідно до статті 13 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» Рада рішенням від 31 серпня 2021 року № 1922/0/15-21 визначила час і місце проведення З’їзду представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, до порядку денного якого включено питання обрання членів Вищої ради правосуддя (10 грудня 2021 року, м. Харків, вул. Пушкінська, 70).

10 грудня 2021 року З’їзд розпочав свою роботу. Однак оскільки висновок щодо кожного кандидата та список кандидатів, рекомендованих Етичною радою для обрання на посаду члена Вищої ради правосуддя  станом на початок З’їзду не надійшли, було оголошено перерву в його роботі.

Продовжити роботу З’їзду Оргкомітет запропонував 19 серпня 2022 року у приміщенні Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого за адресою м. Полтава, проспект Першотравневий, 5.

Адже наразі проводити зібрання у попередньо визначеному місці – у Харкові, є небезпечним для його учасників через наближення до зони бойових дій.

Міністерство освіти і науки України звернуло увагу Оргкомітету на необхідність погодити проведення З’їзду з Полтавською обласною військовою адміністрацією.

Перелік кандидатів для обрання на посади членів Вищої ради правосуддя.