Головний зміст

d9505760dec2795575ec862ae1251765Вчора, 26 січня 2016 р. Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безоплатного забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Даний Закон вніс зміни в Закон України «Про освіту».
 
Законом встановлюються гарантії з боку держави «на безоплатне забезпечення підручниками, посібниками, методичною літературою учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України». При цьому, реалізація цього завдання покладається на центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері освіти.
 
Держава гарантує молоді право на отримання повної загальної середньої освіти і оплачує її здобуття. Повна загальна середня освіта в Україні є обов’язковою і може отримуватися у різних типах навчальних закладів.
 
Держава гарантує безоплатне забезпечення підручниками, посібниками, методичною літературою учнів загальноосвітніх навчальних закладів та педагогічних працівників у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
 
Учні загальноосвітніх навчальних закладів, які вивчають мови національних меншин, забезпечуються підручниками у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
 
Даний Законопроект був внесений на розгляд до Верховної Ради України народними депутатами України Дзюбликом П.В. та Кривенком В.В.