Головний зміст

1445880932 thumb 60925 news mПарламент погодив питання документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус. Міграційна служба неодноразово відзначала, що прийняття цього документу дозволить замінити паспорти громадян України старого зразка на нові у формі ID-картки.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповідний законопроект №3224 28 січня 2016 року було прийнято в першому читанні.
 
Проект передбачає, що до Єдиного державного демографічного реєстру вноситься додаткова змінна інформація про особу, а саме - про місце проживання або перебування особи, про народження дітей, про шлюб і розірвання шлюбу, про зміну імені.
 
Також пропонується запровадження обов’язку оформлення паспорта громадянина України після досягнення 14-річного віку.
 
Окремо визначено,що до Реєстру вносять відцифровані відбитки пальців рук особи - у разі оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичного паспорта, службового паспорта, посвідчення особи моряка / члена екіпажу / особи без громадянства для виїзду за кордон, посвідки на постійне проживання / тимчасове проживання, посвідчення біженця, проїзного документа біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, проїзного документа особи, якій надано додатковий захист, картки трудового мігранта. За згодою особи такі відбитки вносяться у разі оформлення паспорта громадянина України.
 
Паспорт громадянина України відповідно до проекту оформляється особам, які не досягли вісімнадцятирічного віку, на чотири роки, а особам, які досягли вісімнадцятирічного віку, — на 10 років. Паспорт громадянина України містить написи українською та англійською мовами.
 
До безконтактного електронного носія, що міститься у паспорті громадянина України, який досягнув вісімнадцятирічного віку, вносяться засоби електронного цифрового підпису.
 
Кожен громадянин України не може мати більше двох паспортів громадянина України для виїзду за кордон.