Головний зміст

sud54677568768965959До Київського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваній у наданні неправомірної вигоди слідчому поліції (ч.3 ст. 369 КК України).

 

 

 

 

За версією слідства, 22-річна жінка, якій поліцейські збиралися оголосити про підозру за фактом шахрайських дій, вирішила уникнути відповідальності.

Підозрювана запропонувала начальнику слідчого відділу поліції неправомірну вигоду - 1500 доларів США за «вирішення питання» щодо її справи. Правоохоронець повідомив про цей факт до Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Безпосередньо після передачі слідчому перших 500 доларів США жінку затримали. Кошти, як речовий доказ, вилучили. 

Таким чином, розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Розмір застави складає понад 53 тисячі гривень.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.