Головний зміст

nardep21 березня до Комітету ВРУ з питань правової політики та правосуддя було направлено на розгляд законопроект про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" (щодо обов'язкової наявності вищої освіти у кандидатів в народні депутати України).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Законопроектом пропонується внести зміни до частини першої статті 9 Закону України «Про вибори  народних депутатів України», шляхом введення вимоги наявності вищої освіти для реалізації права бути обраним народним депутатом України. Відповідно до даного положення при реєстрації кандидатів у народні депутати мають подати також документ(диплом), що підтверджує наявність вищої освіти.
 
Метою прийняття законопроекту є  підвищення професійності підготовки суб’єктів законодавчої ініціативи - народних депутатів України шляхом реєстрації виключно кандидатів у народні депутати України з вищою освітою і, як наслідок, покращення якості процесу нормотворення.
 
 
Прийняття запропонованого законопроекту має закріпити на законодавчому рівні необхідність наявності вищої освіти для реалізації права бути обраним народним депутатом України