Головний зміст

2014 07 17T171645Z 1112958867 GM1EA7I03DW01 RTRMADP 3 UKRAINE CRISIS PRESIDENCYПрезидент Петро Порошенко наголошує на необхідності продовження судової реформи та розгляду змін до Конституції в частині правосуддя. Про це повідомляється  на офіційному сайті Президента України. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Я просив би вас, навіть в умовах парламентсько-урядової кризи, розглянути можливість повернення до питання змін до Конституції щодо правосуддя, провести необхідні консультації", - сказав Петро Порошенко під час зустрічі з головами депутатських фракцій.
 
Президент назвав неприпустимою ситуацію, яка склалася у цій сфері. "Те, що відбувається останніми днями у судовій гілці влади: коли відпускають тих, хто возив "тітушок", коли корупціонери виходять із судів - це є неприйнятним", - наголосив Петро Порошенко.
 
Глава держави вкотре підкреслив, що реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів забезпечить практичну реалізацію принципів верховенства права і забезпечення права кожного на справедливий розгляд його справи незалежним та неупередженим судом.
 
Президент також закликав народних обранців прискорити пошук шляхів подолання політичної кризи.