Головний зміст

171264Президент Петро Порошенко провів зустріч із Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом в рамках робочого візиту до Стамбула.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Президент зазначив, що під час зустрічі було досягнуто домовленості щодо проведення навчання та тренінгів для українських поліцейських турецькою стороною. «Спочатку навчання пройдуть перші 1,5 тис. українських поліцейських, потім ще стільки ж поліцейських пройдуть таке навчання. Загалом 3 тис. українських полісменів найближчим часом пройдуть навчання, тренінги в Туреччині», - повідомив Петро Порошенко за підсумками зустрічі.
 
Глава держави підкреслив, що це дуже ефективна форма співпраці між поліцейськими двох країн, та додав, що в рамках тренінгової програми «Навчи і обладнай» українським поліцейським також буде надано відповідне обладнання.
 
Президент повідомив про домовленість здійснити такий самий обмін для навчання в Національній гвардії та наголосив на дуже ефективній співпраці Збройних Сил двох держав.
 
За словами Глави держави, під час зустрічі було досягнуто низку дуже важливих домовленостей. «Перше: остаточне узгодження угоди про взаємний захист інвестицій, угоди про уникнення подвійного оподаткування, що відкриває взаємні інвестиційні можливості і для турецьких інвесторів в Україні, і для українських інвесторів в Туреччині», - наголосив Петро Порошенко.
 
Президент зазначив, що було досягнуто домовленість про активізацію переговорів щодо зони вільної торгівлі для того, аби обидві сторони вийшли на компроміс і прибрали будь-які перешкоди у взаємній, двосторонній, економічній співпраці.
 
Крім того, співрозмовники обговорили нові проекти в галузях машинобудування та літакобудування, в оборонній промисловості.
 
Президент також повідомив про досягнення домовленості стосовно збільшення терміну дії національних віз для безперервного перебування українців на території Туреччини до 90 днів.