Головний зміст

1423224271 sudya2В Україні буде створено Вищий антикорупційний суд. У свою чергу, спеціалізовані суди будуть ліквідовані. Про це розповів міністр юстиції України Павло Петренко в ході прес-конференції у четвер, 26 травня.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Планується створення нових двох Вищих спеціалізованих судів. Це Вищий антикорупційний суд, який виконуватиме функції з розгляду кримінальних справ, які розслідуються Антикорупційним бюро, і надавати всі процесуальні дозволу », - повідомив міністр.
 
«У нас є узгоджена позиція між усіма сторонами робочої групи про те, що буде повністю оновлений Верховний Суд, персональний склад з новими функціями, який буде значно ширше.
 
Також він уточнив, що за попередньою домовленістю з робочою групою та за підтримки в парламенті будуть ліквідовані спеціалізовані суди.
 
Він додав, що ліквідації підлягають Вищий господарський суд, Вищий адміністративний суд, Вищий спеціалізований суд по кримінальних справах. У Мін'юсті планують перекласти ці функції на відповідні палати або підрозділу оновленого Верховного Суду.