Головний зміст

videoficsacВ Україні буде створено Міжвідомчий цільовий центр та 20 мобільних груп для боротьби з корупцією на митниці. Також запроваджується обов’язкова фото- та відеофіксація проведення митних формальностей.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповідну пропозицію Мінфіну на своєму засіданні 8 червня підтримав Уряд.
 
Документів щодо запровадження таких новацій на Урядовому порталі наразі немає.
 
Міжвідомчий цільовий центр буде займатись постійною координацією дій 20-ти спільних мобільних груп з попередження та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи. До його складу увійдуть представники Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби та Національної поліції. Аналітична група в складі Центру буде проводити аналітично-пошукову роботу з метою виявлення ризикових операцій в зоні діяльності митниць та передаватиме інформацію мобільним групам, які будуть у цілодобовому режимі діяти по всій території України, для оперативного реагування. Окрім того, планується поетапно впровадити обов’язкову фото- та відеофіксацію при проведенні формальностей митними та іншими контролюючими органами. 
 
 
Процес фото- і відеозйомки буде безперервним (тобто відображатиме усі етапи огляду), інформативним (всі етапи огляду будуть супроводжуватись коментарями посадових осіб) та доступним для подальшого перегляду іконтролю. На кінцевому етапі передбачається прикріплення відеозаписів до митних декларацій за допомогою функціоналу автоматизованої системи митного оформлення ДФС.