Головний зміст

29030 12Володимир Гройсман у понеділок підписав прийняту Урядом постанову про створення 20 мобільних груп із запобігання та виявлення порушень на митниці. До складу мобільних груп увійдуть представники Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби та Національної поліції. Координацію їх роботи покладено на Міжвідомчий цільовий центр, що працюватиме при ДФС.
 
 
 
 
 
 
 
Мобільні групи отримають безперешкодний доступ до всіх зон митного контролю та транспортних пунктів перетину кордону, у тому числі в аеропортах та портах. Окрім того, вся робота цих груп передбачає повну фото- та відеофіксацію, що дозволить уникнути зловживань.
 
Постановою визначено матеріально-технічне забезпечення роботи Міжвідомчого цільового центру і мобільних груп, яке дозволить забезпечити належну оперативність роботи груп і знизить ризики корупційних впливів. Робота груп фінансуватиметься за рахунок перерозподілу коштів, виділених в бюджеті на утримання Державної фіскальної служби.
 
Окремо постановою, підписаною також у понеділок, Кабінет Міністрів України затвердив порядок здійснення фото- та відеофіксації митних формальностей, що проводяться контролюючими органами. Обов’язкова відеофіксація є ще одним засобом запобігання контрабанді та зловживанням з боку контролюючих органів на митниці.