Головний зміст

171264«Довіра до міліції була десь 5-6%. Зараз люди нам довіряють, але я усвідомлюю і вся наша команда усвідомлює, що якось уже треба виправдовувати цю довіру, коли кожна людина розуміє, що поліція, у формі людина, яка захищає і виправдовує їхні сподівання. Довіра до Національної поліції України - це десь близько 48%. Коли у нас було в історії, коли довіра до міліції було близько 50%? Ніколи» - заявила Глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе.

 

 

 

 

Хатія Деканоїдзе заявляє, що рівень довіри громадян до поліції залишається високим, але поки не вдалося повністю позбутися від усіх корупційних складових в поліції.

«На жаль, мушу сказати, що нам не вдалося поки скасувати всі корупційні складові, тому що перше - мотивація, якої немає у поліцейських. Друге - це технічне обладнання, коли кожен поліцейський не відчуває себе гідно, немає форми і машини, і т.і. Третє, коли немає цілісності в правоохоронній системі для того, щоб хоч розуміти, що не тільки поліція повинна працювати по- новому, а й вся правоохоронна система », - заявила Х.Деканоідзе.