Головний зміст

subУряд України запускає пілотний проект із використанням електронних «енергетичних карток» замість звичайної процедури надання субсидій. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.
Нова ініціатива повинна дозволити провести монетизацію субсидій, щоб стимулювати населення знижувати споживання енергії.
 
 
 
 
 
 
 
«Очікується, що в певних містах України буде впроваджено пілотний проект із монетизації субсидій, які отримує населення на енергоносії. На картці «Ощадбанку» знаходиться вся субсидія. Людина може розраховуватися цією карткою тільки за ті послуги, які надаються за постачання тепла, інших комунальних послуг, загалом по тому, що покриває субсидія. Під кінець опалювального сезону гроші, які залишилися на картці, людина зможе монетизувати: зняти готівкою і використовувати на свій розсуд, - сказав міністр.
Як повідомлялося, в Україні за субсидіями станом на 1 травня звернулося 7 млн домогосподарств. За оцінками Міністерства фінансів, витрати на субсидії в наступному році можуть досягти рекордного показника - 80 млрд. грн. Для порівняння - на оборону країни закладені 113 млрд грн. У порівнянні з 2016 роком, виплати житлово-комунальних субсидій населенню у 2017 році зростуть більш ніж удвічі.