Головний зміст

NECHITAYLO«Закон з’явився зненацька. Для мене як для члена Ради з питань судової реформи його поява теж була несподіваною», — зазначив голова ВАСУ Олександр Нечитайло.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
І навів приклад того, до чого така поспішність призвела. «З’явиться Касаційний адміністративний суд Верховного Суду. ВС — це суд касаційної інстанції. Тобто фактично звучатиме так: касаційний адміністративний суд касаційного суду. Це свідчить про те, як нашвидкуруч писався цей закон, щоб сказати суспільству: ми проводимо судову реформу», — вважає очільник ВАСУ.
 
 
Крім того, в нього виникає багато питань і щодо процедурних нюансів. «На підставі якої Конституції був прийнятий закон? Тієї, що діє дотепер, чи тієї, яка ще не набула чинності? Розумію, що думки з цього приводу різні. Але я особисто вважаю: під час судової реформи не повинно бути жодного сумніву щодо законності її проведення», — заявив О.Нечитайло.
 
 
Він навіть не виключив, що, можливо, з цих підстав у когось виникне бажання звернутися до Конституційного Суду. «Закон повинен прийматися відповідно до тих змін до Конституції, які наберуть чинності», — наголосив керманич ВАС. Так, він уважає, що документ потрібно доопрацьовувати та розглядати його у Верховній Раді тоді, коли діятимуть нові норми Основного Закону.