Головний зміст

sitnikНаціональне антикорупційне бюро спільно з Генеральною прокуратурою планують зініціювати зміну порядку доступу до закритої частини реєстру судових рішень, про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник в ефірі телеканалу «112. Україна». 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
За  словами глави НАБУ, ряд норм Кримінально-процесуального кодексу, а також закон «Про доступ до судових рішень» створюють суттєві перешкоди ефективній роботі відомства. Він також згадав, як під час обшуку у одного з суддів була виявлена копія постанови про обшук. 
 
 
«Постійно 3,5 тисячі осіб, ... судді їх помічники, мають доступ до закритої частини судового реєстру ... З моменту отримання постанови на обшук проходить близько семи днів в залежності від ситуації у справі, а протягом доби постанова потрапляє в закритий реєстр і теоретично суддя в Закарпатті чи в зоні АТО може зайти і подивитися, і це та проблема, яка закладена в самому законі ", - пояснив Ситник, додавши, що генеральний прокурор Юрій Луценко також підтримує жорстке обмеження до закритої частини реєстру.