Головний зміст

1 52553519e97e652553519e98254 липня 2016 року у Вищій раді юстиції пройшов перший етап відбору кандидатів на вакантні посади державних службовців у секретаріаті Ради – онлайн-тестування, запроваджене відповідно до Закону України «Про державну службу», що набрав чинності 1 травня 2016 року.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповідно до наказу Голови Вищої ради юстиції І.М. Бенедисюка від 10 червня 2016 року «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби категорії «В» у Вищій раді юстиції», згідно із частиною другою статті 23 Закону України «Про державну службу», Порядком проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 року № 246, у ВРЮ було оголошено конкурс на зайняття вакантних посад:
 
 
-       головного спеціаліста відділу обліку, контролю, опрацювання та зберігання вхідної та службової кореспонденції;
-       провідного спеціаліста відділу обліку, контролю, опрацювання та зберігання вхідної та службової кореспонденції;
-       головного спеціаліста відділу взаємодії із засобами масової інформації;
-       головного спеціаліста відділу підготовки засідань Вищої ради юстиції та її секцій управління організаційно-протокольного забезпечення діяльності Вищої ради юстиції;
-       головного спеціаліста відділу кадрового забезпечення та антикорупційного моніторингу.
 
 
Прийом документів від кандидатів у ВРЮ тривав до 29 червня 2016 року. Процедура прийняття на вакантні посади відповідно до пункту 5 Порядку конкурсу складається передбачає: 1) прийняття рішення про оголошення конкурсу; 2) оприлюднення рішення про оголошення конкурсу; 3) приймання документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі; 4) попередній розгляд поданих документів на відповідність встановленим законом вимогам; 5) проведення тестування та визначення його результатів; 6) проведення співбесіди та визначення її результатів; 7) проведення підрахунку результатів конкурсу та визначення переможця конкурсу й другого за результатами конкурсу кандидата; 8) оприлюднення результатів конкурсу.
 
 
Завершальний етап конкурсу у ВРЮ проходитиме з 4 по 6 липня 2016 року.
 
 
«Перший конкурс на вакантні посади у секретаріаті Вищої ради юстиції, що оголошений відповідно до новел Закону України «Про державну службу», розпочато на п’ять вакантних посад, – розповів за результатами онлайн-тестування керівник секретаріату ВРЮ, голова конкурсної комісії для проведення конкурсів на зайняття вакантних посад державної служби категорій «Б» і «В»у Вищій раді юстиції Сергій Пушкар. – На вказані вакантні посади подали документи 16 осіб, 15 з’явилися для участі у тестуванні, 6 із них не склали тест. Решта допущені до наступного етапу конкурсного відбору – співбесіди, запланованої на 6 липня. На вакантні посади, у конкурсі на які жоден із кандидатів не виявив достатніх знань, ми будемо оголошувати повторний конкурс. Попри деяку складність процедури, вже сьогодні ми можемо оцінити позитиви новел закону щодо конкурсної процедури, якими нівелюються будь-які сторонні чи персональні впливи  на результати конкурсу. Це означає, що новий закон «Про державну службу» дає змогу проводити процедуру добору на вакантні посади державних службовців об’єктивно та неупереджено і має високий потенціал позитивно вплинути на загальну якість корпусу державних службовців.