Головний зміст

galina kАналізуючи звернення до Судової палати у кримінальних справах, Галина Канигіна зауважила, що Верховний Суд України досить часто не приймає до розгляду заяви через низьку якість їх оформлення, незалежно від того, хто звертається до ВСУ – особи, які знаходяться у місцях позбавлення волі, адвокати або прокурори.

 

 

 

 

 

Суддя Верховного Суду наголосила, що особи, які звертаються до ВСУ, часто не вміють юридично правильно писати заяви і належним чином аргументувати свої позовні вимоги.

Галина Канигіна також відзначила, що більшість заяв, які були допущені до розгляду – це заяви прокурорів, оскільки вони більш кваліфіковані, тому що, прокурор, особливо з процесуальних питань, аргументує неправильність застосування тієї чи іншої норми, посилається на статті, в яких зазначається гіпотеза, диспозиція, санкція. За заявами прокурорів Судовою палатою у кримінальних справах було розглянуто 11 справ, з яких задоволено тільки 5.

 

Детально Галина Канигіна зупинилася на результатах розгляду справ, щодо неоднакового застосування норм кримінально-процесуального закону і зазначила, що саме забезпечення єдності судової практики у питання застосування процесуальних норм є одним з головних факторів, які дозволяють зменшити кількість звернень громадян до Європейського суду з прав людини.