Головний зміст

1Як скоротити терміни  направлення справи до експертної установи? Про це та інше  5 липня говорили за круглим столом Голова Київського  районного суду м. Одеси Сергій Чванкін, начальник ОНДІСЕ Артем Ріпенко, завідуючий відділом комп’ютерної експертизи ОНДІСЕ Гліб Куцо, судді Київського районного суду м.Одеси Володимир Петренко, Оксана Куриленко, Олена Васильків, Ірина Пучкова, Валеріан Луняченко, Павло Прохоров.
 
 
 
 
Під час пересилки справи, в якій призначено судову експертизу, до експертної установи, втрачається багато часу, у зв’язку з чим затягується розгляд справи.        
 
 
Після того  як експерт отримує справу, він надсилає в паперовому  вигляді  до суду безліч запитів, клопотань про оплату експертизи та інше, а це все час, який впливає на порушення строків розгляду справи. Як результат -  скарги громадян на затягування  розгляду справи. 
 MhL9PJeFA20
 
Щоб спростити співпрацю між судом до експертною установою, учасники круглого столу домовились вже в найближчий час надсилати в електронному вигляді ухвали про призначення експертизи, основні документи по справі, клопотання  та повідомлення  експертів. Однак, у зв’язку з тим, що діюче законодавство не передбачає направлення  справ до експертних установ в електронному вигляді, учасники домовились додатково надсилати всі необхідні матеріали  в паперовому вигляді.    
 GoLgET TEe8
 
Впровадження електронного  суду  в Україні  - це суттєва і позитивна новація, завдяки якій правосуддя стане доступнішим, більш прозорим, скоротяться  терміни  розгляду справ та, що дуже важливо, видатки держави на утримання судів.
Довідково
При підтримці та участі проекту USAID «Справедливе правосуддя», за ініціативою територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Радою суддів України прийнято рішення про запровадження проекту «Електронний суд» у Київському районному суді м.Одеси, Овідіопольському районному суді  та апеляційному суді Одеської області.