Головний зміст

7a60bd7c71a55d14f48a013a4ddfa7dc 1439569470 slider largeПрезидент Петро Порошенко зустрівся з лідерами успішних українських стартапів. Учасники зустрічі обговорили перспективи розвитку ринку інформаційних технологій та інновацій і взаємодії ІТ-сектора та держави.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Глава держави відзначив значні перспективи української ІТ-індустрії. Петро Порошенко підкреслив, що влада працює над покращенням інвестиційного клімату, в тому числі на це спрямовані зміни до Конституції в частині реформи судочинства. Також розробляються та проводяться зміни в адмініструванні податкової системи та захисті чесного і прозорого бізнесу від будь-яких утисків з боку правоохоронних органів.
 
 
У свою чергу, представники успішних українських стартапів звернулися з ініціативою створення спеціального державного інституту, який буде опікуватися питаннями інновацій.
 
 
Щодо виділення бюджетних коштів на інноваційні проекти, Глава держави підкреслив, що держава буде фінансувати ті напрямки, які на сьогоднішній день вирішують питання її виживання. Зокрема, Міністерство оборони та «Укроборонпром» фінансуватимуть розробки в галузі оборонної промисловості.
 
 
Представники українських стартапів також звернули увагу на складність оформлення робочої візи в Україну для іноземців. Президент зазначив, що візи в ІТ-індустрії мають видаватися за окремою процедурою, і для цього має бути розроблений відповідний законопроект.