Головний зміст

rhuyunoimly94049nЗа ініціативи Міністерства фінансів Уряд схвалив проект постанови, що спростить умови та забезпечить прозорість порядку реєстрації платниками акцизного податку усіх без виключення осіб, що реалізують пальне.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прийняття відповідного проекту постанови «Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування реалізації пального» дозволяє особам, які діють за договором про спільну діяльність без утворення юридичної особи, зареєструватись як платники акцизного податку, щоб продавати пальне.
 
Про це повідомили на офіційному сайті відомства. 
 
Міністерство фінансів продовжує активну роботу над вдосконаленням податкової системи в Україні, в тому числі – над спрощенням адміністрування податків для платників податків та покращенням умов для ведення бізнесу.
 
Затверджений проект постанови дозволяє привести у відповідність до чинного Податкового кодексу Порядок електронного адміністрування реалізації пального (Постанова КМУ від 24 лютого 2016 р. № 113). Зокрема, виключається норма, згідно з якою лише фізичні та юридичні особи могли реєструватись як платники акцизного податку з реалізації пального. Така норма не дозволяла особам, які діють за договорами про спільну діяльність, без утворення юридичної особи, реєструватися платниками акцизного податку та продавати пальне.