Головний зміст

stvtukryutbky0НАБУ на своєму офіційному сайті оприлюднило відповідь на лист голови Ради адвокатів Київської області Бойка П.А.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Так, директору НАБУ від голови Ради адвокатів Київської області Бойка П.А. надійшло запрошення взяти участь в засіданні, присвяченому розгляду скарги  адвоката  Олександра Черних на дії адвоката Ситника  А.С. У своїй скарзі О. Черних  вказує, що нібито адвокат Ситник А.С.,  Керівник НАБУ, в публічних виступах та в своїй роботі  порушив правила адвокатської етики, а саме ст.ст. 7,12, виявивши неповагу до інших колег, здійснив ототожнення адвокатів з їхніми клієнтами, тощо.
 
На вказані звинувачення Директор НАБУ відповів наступне: « Упевнений, що в даному випадку має місце прикре непорозуміння, яке потрібно прояснити раз і назавжди. 17 квітня 2015 р. у зв’язку з призначенням на посаду Директора Національного антикорупційного бюро України, на виконання пункту 1 частини 1 статті 7 Закону  України «Про адвокатуру  та  адвокатську діяльність» у встановлений законом термін мною було подано заяву до Ради адвокатів регіону  про зупинення адвокатської діяльності, як такої, що згідно з антикорупційним  законодавством,  є несумісною з моєю посадою. 
 
Звертаю Вашу увагу, що з моменту зупинення  адвокатської діяльності я  позбавлений можливості не лише виконувати обов’язки адвоката, але й використовувати права, передбачені  Законом  України «Про адвокатуру  та  адвокатську діяльність»