Головний зміст

gbyfktibyuvhgrfedСудова палата у цивільних справах Верховного Суду України розглядаючи 6 липня справу № 6-3131цс15 про визнання частково недійсними електронних торгів, зробив правовий висновок.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповідно до пункту 2 розділу V Тимчасового порядку реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 16 квітня 2014 року № 656/5, у редакції, чинній на час проведення електронних торгів (12 січня 2015 року), (далі – Порядок) електронні торги розпочинаються у визначений в інформаційному повідомленні про електронні торги день і проводяться протягом одного робочого дня з 9-ї до 18-ї години. Якщо остання цінова пропозиція надійшла за 5 хвилин до завершення строку, визначеного в абзаці першому цього пункту, електронні торги автоматично продовжуються на 30 хвилин від часу подачі останньої цінової пропозиції. Загальна тривалість такого продовження не може перевищувати шести годин.
За змістом зазначеної норми матеріального права, загальна тривалість проведення електронних торгів становить дев’ять годин (з 09:00:00 до 18:00:00), однак за умови надходження останньої цінової пропозиції за 5 хвилин до завершення строку, електронні торги автоматично продовжуються на 30 хвилин від часу подачі останньої цінової пропозиції. Загальна тривалість такого продовження не може перевищувати шести годин і відраховується саме від завершення строку (18:00:00), який є чітко визначеним.