Головний зміст

teiyupo0120604131643n12 липня 2016 року відбулося засідання дисциплінарної секції Вищої ради юстиції. У ньому взяли участь члени дисциплінарної секції: А.Лесько, В.Комков, І.Мамонтова, А.Мірошниченко, А.Бойко, П.Гречківський. Відповідно до розпорядження Голови Вищої ради юстиції до роботи дисциплінарної секції залучено членів секції Вищої ради юстиції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад В.Беляневича, Н. Волковицьку, Т.Малашенкову, А.Олійник, М.Гусака, О.Маловацького.
 
 
 
 
 
За результатами розгляду питань порядку денного під час засідання секції оголошено такі висновки.
1. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Беляневичем В.Е. за заявою Макаренка С.В. від 8 грудня 2014 року, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Шевченківського районного суду міста Києва Пономаренко Наталії Василівни.
 
2. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Беляневичем В.Е. за заявами Середи М.Л. від 30 липня 2014 року та заступника прокурора Черкаської області В.Семенова від 12 грудня 2014 року, що надійшли з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Черкаського окружного адміністративного суду Бабич Анжеліки Миколаївни.
 
3. Секція відклала розгляд матеріалів за заявою Третяка Р.П. від 5 грудня 2014 року та прокурора Дніпропетровської області Федика Р.Р. від 11 грудня 2014 року, що надійшли з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, стосовно судді Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Рибаєва Олега Аркадійовича.
 
4. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Волковицькою Н.О. за заявою Будченка В.В., що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції залишити заяву стосовно суддів апеляційного суду Донецької області Шабанової Валентини Олександрівни, Голубинського Анатолія Михайловича, Зінов?євої Алли Георгіївни, Верховного Суду України Прокопчука Юрія Володимировича, Пшонки Миколи Павловича без розгляду та рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Донецького апеляційного адміністративного суду Блохіна Анатолія Андрійовича та Верховного Суду України Панталієнка Петра Васильовича.
 
5. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Волковицькою Н.О. за заявами координатора координаційної ради Коаліції молодіжних громадських організацій Черкаської області «Молода Черкащина» Феофілової В.В., Закревської Є.О. та заступника прокурора Черкаської області В.Семенова, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Чорнобаївського районного суду Черкаської області Синецької Людмили Андріївни.
 
6. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Малашенковою Т.М. за заявою заступника прокурора Тернопільської області О.Галицького, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Холяви Олега Ігоровича.
 
7. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Малашенковою Т.М. за заявами прокурора Запорізької області О.Шацького, що надійшли з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, та за скаргою Дьоміної О.М. стосовно судді Жовтневого районного суду міста Запоріжжя Мінасова Володимира Валерійовича, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Жовтневого районного суду міста Запоріжжя Мінасова Володимира Валерійовича, апеляційного суду Дніпропетровської області Васецької Вікторії Василівни (за дії, вчинені на посаді судді Жовтневого районного суду міста Запоріжжя), апеляційного суду Запорізької області Фоміна Валерія Анатолійовича.
 
8. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Малашенковою Т.М. за заявою Середи М.Л., що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Луганського окружного адміністративного суду Пляшкової Катерини Олександрівни.
 
9. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Малашенковою Т.М. за заявою прокуратури Запорізької області, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Комунарського районного суду міста Запоріжжя Тучкова Сергія Сергійовича.
 
 
10. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Маловацьким О.В. за заявами Середи М.Л. та прокуратури Черкаської області,що надійшли з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відкрити дисциплінарну справу стосовно суддів Черкаського окружного адміністративного суду Чубар Тетяни Миколаївни, Коваленка Василя Івановича та Мишенка Володимира Володимировича.
 
11. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Маловацьким О.В. за заявами Середи М.Л., Лісічкіна Є.С. та заступника прокурора Харківської області Кващука О.І., що надійшли з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Харківського окружного адміністративного суду Котеньова Олексія Геннадійовича.
 
12. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мірошниченком А.М. за заявами Олійника Д.В. від 1 грудня 2014 року та політичної партії «Демократичний Альянс» від 5 та 16 грудня 2014 року, що надійшли з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів апеляційного суду міста Києва Сітайло Олени Миколаївни, Фрич Тетяни Вікторівни, Юрдиги Ольги Степанівни, суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Міщенка Станіслава Миколайовича, Єлфімова Олександра Васильовича, Сахна Романа Івановича.
 
13. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мірошниченком А.М. за заявами  заступника прокурора Київської області Я.Бендика від 12 та 15 грудня 2014 року, що надійшли з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Броварського міськрайонного суду Київської області Шевчука Миколи Петровича, Міхієнкової Тамари Леонідівни, Рабця Миколи Дмитровича, Батюка Василя Вікторовича, апеляційного суду Київської області Ігнатюка Олега Володимировича, Димарецького Віктора Михайловича, Сливи Юрія Михайловича, Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Крещенка Анатолія Миколайовича, Шибко Людмили Володимирівни, Пузиревського Євгена Борисовича.
 
14. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Олійник А.С. за заявою Закревської Є.О. від 9 грудня 2014 року, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Оболонського районного суду міста Києва Місечка Миколи Миколайовича.
 
15. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Олійник А.С. за заявами Маселка Р.А. від 12 грудня 2014 року та голови громадської організації «Українська Спілка Автомайдан» Михайловського А.В., що надійшли з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відкрити дисциплінарну справу стосовно судді апеляційного суду Київської області Рудніченко Оксани Миколаївни.
 
16. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Олійник А.С. за заявою заступника прокурора Харківської області О.Стратюка від 12 грудня 2014 року, що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Київського районного суду міста Харкова Нев’ядомського Дениса Володимировича.
 
17. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Олійник А.С. за заявою голови громадської організації «Українська cпілка Автомайдан» Михайловського А.В., що надійшла з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Броварського міськрайонного суду Київської області Кічинської Олени Федорівни.
 
18. Розглянувши дисциплінарну справу за заявами Лугової О.М. від 9 грудня 2014 року та прокурора Печерського району міста Києва Волошина Р.Ф. від 12 грудня 2014 року,що надійшли з Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання про звільнення Царевич Оксани Ігорівни з посади судді Печерського районного суду міста Києва у зв’язку із порушенням присяги судді.
 
19. Розглянувши дисциплінарну справу за заявою заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В.  від 5 грудня 2014 року секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції прийняти рішення про внесення подання про звільнення П’ятничук Інни Віталіївни з посади судді Святошинського районного суду міста Києва.
 
 
20. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за скаргою Жмака А.Г. від 7 лютого 2015 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Умнової Олени Володимирівни.
 
21. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за скаргою Покусая В.П. від 10 червня 2014 року стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Наумчука Миколи Ілліча, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції залишити вказану заяву без розгляду.
 
22. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за заявою Волоха М.М. від 12 грудня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Єлфімова Олександра Васильовича, Крещенка Анатолія Миколайовича, Сахна Романа Івановича.
 
23. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за скаргою Козирькова В.К. від 25 вересня 2014 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого адміністративного суду України Васильченко Наталії Володимирівни, Мороз Лариси Леонтіївни, Горбатюка Сергія Андрійовича, Голяшкіна Олега Володимировича, Зайця Володимира Степановича, Стрелець Тетяни Геннадіївни.
 
24. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Бойком А.М. за скаргою Барабаша А.В., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Коротуна Вадима Михайловича.
 
25. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Волковицькою Н.О. за скаргами представника ТОВ «Украгрохім» Шая А.С., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого господарського суду України Акулової Ніни Володимирівни, Владимиренко Світлани Вячеславівни, Запорощенка Михайла Дмитровича.
 
26. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Гречківським П.М. за скаргою Острицького А.О., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого адміністративного суду України Заїки Миколи Миколайовича.
 
 
27. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Гречківським П.М. за скаргами Кодя П.І., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого адміністративного суду України Амєліна Сергія Єгоровича, Тракало Валентини Володимирівни, Малиніна Віктора Володимировича, Рецебуринського Юрія Йосиповича, Леонтович Катерини Григорівни.
 
28. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Гречківським П.М. за зверненням Могилевського О.В., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого адміністративного суду України Пасічник Світлани Сергіївни, а стосовно судді Вищого адміністративного суду України Білуги Сергія Володимировича вказану скаргу залишити без розгляду.
 
29. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Лесько А.О. за скаргами Федорова В.Ф. стосовно судді Вищого адміністративного суду України Логвиненка Андрія Олександровича, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції залишити вказану скаргу без розгляду.
 
30. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Лесько А.О. за зверненням народного депутата України Сольвара Р.М. від 9 листопада 2015 року,секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції залишити вказану скаргу стосовно судді Вищого господарського суду України Кузьменка Миколи Васильовича без розгляду та відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого господарського суду України Васищака Ігоря Миколайовича, Студенця Володимира Івановича.
 
31. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Лесько А.О. за заявою директора товариства з обмеженою відповідальністю «Технологія» Демченко В.М., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого господарського суду України Саранюка Василя Івановича (за дії, вчинені на посаді голови господарського суду міста Києва).
 
32. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мамонтовою І.Ю. за скаргами Федосєєвої В.В., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Олійник Алли Сергіївни, Карпенко Світлани Олексіївни, Парінової Ірини Костянтинівни Гулька Бориса Івановича, стосовно дій суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Амеліна Вячеслава Івановича, Дербенцевої Тетяни Пилипівни вказану заяву залишити без розгляду.
 
33. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мамонтовою І.Ю. за скаргою представника заявника Пітера Вільяма Роджерса – Мороз І.В.,секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Олійник Алли Сергіївни, Коротуна Вадима Михайловича, Штелик Світлани Павлівни, а стосовно суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Гончара Віталія Петровича, Дербенцевої Тетяни Пилипівни залишити вказану скаргу без розгляду.
 
34. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мамонтовою І.Ю. за скаргою Балицького В.О. від 6 жовтня 2014 року стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Нагорняка Володимира Анатолійовича,секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції залишити вказану скаргу без розгляду.
 
35. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мамонтовою І.Ю. за скаргами Яцківа О.В.,секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Штелик Світлани Павлівни.
 
36. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мамонтовою І.Ю. за скаргою представника Міністерства оборони України Чорномаз Є.П. від 27 січня 2016 року,секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Ступак Ольги В’ячеславівни.
 
37. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мамонтовою І.Ю. за скаргою Войтова О.С. від 2 лютого 2016 року,секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого адміністративного суду України Мойсюка Миколи Івановича.
 
38. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мамонтовою І.Ю. за скаргою Сухецької Л.Д. від 31 липня 2014 року,секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи в частині стосовно судді Вищого адміністративного суду України Стародуба Олександра Павловича.
 
39. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мамонтовою І.Ю. за зверненням Крука Г.К. від 17 червня 2015 року, секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи в частині стосовно судді Вищого адміністративного суду України Кравцова Олега Вікторовича.
 
40. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мамонтовою І.Ю. за скаргами Уйбіна О.П., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно суддів Вищого адміністративного суду України Олендера Ігоря Ярославовича, Головчук Світлани Володимирівни, Бутенка Володимира Івановича, Стародуба Олександра Павловича, Винокурова Костянтина Сергійовича, а стосовно судді Вищого адміністративного суду України Білуги Сергія Володимировича вказані скарги залишити без розгляду.
 
41. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мамонтовою І.Ю. за зверненням адвоката Адвокатського об’єднання «Чернігівська обласна колегія адвокатів» Атрощенко Н.А. в інтересах засудженої Рижової А.М., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Григор’євої Ірини Вікторівни.
 
42. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мамонтовою І.Ю. за заявою Новікової В.С., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Остапчука Дмитра Олексійовича.
 
43. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мірошниченком А.М. за скаргою Сандуляк А.В., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Вищого адміністративного суду України Донця Олександра Євгеновича.
 
44. Розглянувши висновок та матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Мірошниченком А.М. за скаргами Горбулінської Т.П., секція дійшла висновку рекомендувати Вищій раді юстиції відмовити у відкритті дисциплінарної справи стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Колодійчука Віктора Миколайовича.
 
 
45. Секція рекомендувала Вищій раді юстиції прийняти рішення про відмову у відкритті провадження за зверненням Ніколаіді І.Г. стосовно судді Ренійського районного суду Одеської області Сорокіна Костянтина Валерійовича та прокурора Ренійського району Одеської області Мараховського І.П.