Головний зміст

lil grinУряд затвердив стабілізаційну дотацію місцевим бюджетам на видатки для професійно-технічної освіти у розмірі 97 млн. 994 тис. 600 гривень. Відповідну постанову Кабінету Міністрів України № 420 було прийнято 14 липня.

 

 

 

 

 

 

Допомога виділятиметься лише містам, бюджети яких не здатні профінансувати власні ПТНЗ.


Так, дана дотація підтримає 20 міст, в яких питома вага видатків на фінансування професійно-технічних навчальних закладів є більшою, ніж 20% від загального обсягу видатків місцевого бюджету.


“Це дуже потрібний крок для підтримки професійно-технічної освіти в Україні сьогодні. Я неодноразово наголошувала на тому, що малі міста обласного значення просто фізично не можуть дозволити собі фінансувати місцеві ПТНЗ виключно з власних бюджетів. Ми продовжуємо працювати над тим, щоб питання фінансування професійно-технічної освіти було вирішено на системному рівні”, - зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.


Крапку у проблемі фінансування професійно-технічної освіти має поставити новий закон “Про професійну освіту”, в якому детально прописаний цей механізм. Зараз відповідний законопроект проходить погодження й протягом тижня має з’явитися у вільному доступі на сайті Верховної Ради України.


Нагадуємо, що зараз функціонування та фінансування професійно-технічної освіти в Україні регламентовано законом “Про професійно-технічну освіту” від 1998 року.