Головний зміст

cxdgdfhdПро це голова Ради суддів України заявила під час брифінгу у Верховному Суді 15 липня 2016 року, на якому суддя-спікер Верховного Суду України від Судової палати у господарських справах Анатолій Ємець поінформував представників ЗМІ про результати розгляду справи №3-774гс16 за заявою ліквідатора ТОВ промислово-фінансової групи «Спарта» Самош І.І. про банкрутство.

 


Суддя Анатолій Ємець під час брифінгу розповів про факт тиску на нього.
Голова ради суддів України, суддя Верховного Суду України Валентина Симоненко зазначила, що, згідно з чинним законодавством, суддя зобов'язаний повідомити Раду суддів України та правоохоронні органи, якщо вважає, що на нього чинився тиск при здійсненні професійної діяльності.
«Звернення судді Верховного Суду України Анатолія Ємця в РСУ буде розглянуто, проте факт тиску на суддю очевидний, оскільки кримінальне провадження органом досудового розслідування - Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою - було відкрито 11 липня 2016 року, якраз напередодні розгляду справи Верховним Судом України. До прийняття рішення по справі суддя не має права давати коментарі чи іншим чином розкривати таємницю дорадчої кімнати », - підкреслила Валентина Симоненко.


Джерело: http://sud.ua/