Головний зміст

2014 07 17T171645Z 1112958867 GM1EA7I03DW01 RTRMADP 3 UKRAINE CRISIS PRESIDENCYПрезидент Петро Порошенко підписав Указ про внесення змін до чинних актів Глави держави, що регулюють порядок координації діяльності органів виконавчої влади у сфері зовнішніх відносин, яким, зокрема, передбачається розширення сфери діяльності дипломатичних радників.

 

 

 

 

 

Посади дипломатичних радників у разі необхідності можуть бути введені у всіх органах виконавчої влади, включаючи обласні державні адміністрації, в межах затвердженої граничної чисельності працівників. Метою залучення зовнішньополітичних фахівців, що мають значний професійний досвід співпраці з міжнародними партнерами, в органи виконавчої влади є надання всебічного професійного сприяння в реалізації ефективної, злагодженої та консолідованої державної зовнішньої політики України.

Такі зміни є актуальними в умовах протидії російській агресії, пошуку нових ринків збуту вітчизняної продукції та залучення іноземних інвестицій в економіку держави.

Проект Указу був розроблений Міністерством закордонних справ України і внесений на розгляд Глави держави Кабінетом Міністрів України.