Головний зміст

2795958402643 lЯкщо розвести в часі подачу заяв на вступ до магістратури та бакалаврату, а також автоматизувати завантаження даних атестатів - система електронної подачі заяв зможе бути доступною навіть у перші «пікові» дні вступної кампанії. Про це під час прес-конференції на тему «Вступна кампанія 2016: екватор» сказала Перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун.

 

 

 

“Електронна система вступу себе виправдовує. Терміни подачі та опрацювання заяв у порівнянні з минулими роками відчутно скоротилися, навіть попри те, що в перші дні система працювала нестабільно. Але вже зараз ми працюємо над тим, щоб вдосконалити систему та спростити процедури для абітурієнтів. У нас вже є рішення, які на наступний рік можна буде впровадити для покращення діючої системи”, - зазначила Інна Совсун

Основне навантаження на електронну систему вступу в цьому році створювало завантаження скан-копій додатків до атестату для перевірки середнього балу. В перший день абітурієнти завантажували на сайтскан-копії дуже великого розміру, що створювало додатковий трафік і обмежувало доступ до системи.

ДП «Інфоресурс» довелося встановити обмеження на розмір додатків та встановити додатковий потужний сервер. Для допомоги абітурієнтам на сайті МОН виклали покрокову інструкцію, як можна власноруч зменшити розмір скану атестату. Таким чином, вже на другий-третій день з початку вступної кампанії ситуація почала змінюватися на краще. Зараз система працює взагалі без ускладнень.

Міністерство сподівається, що вже в наступному році вдасться запустити електронну базу, в яку вноситиметься середній бал атестату і він буде автоматично завантажуватися в кабінет вступника так само, як зараз це робиться з результатами ЗНО.

“Також очевидне рішення – розвести вступ на різні освітньо-кваліфікаційні рівні. Зробити принаймні так, щоб магістри і бакалаври не намагалися одночасно подати документи”, - додала Інна Совсун.

Нагадуємо, що термін подачі заяв на вступ до вищих навчальних закладів триватиме до 18 години 27 липня, тому у абітурієнтів є час обдумано та виважено подати свої заяви на обрані спеціальності в пріоритетні виші. Однак, звертаємо увагу на те, що 27 липня – останній день подачі заяв – коли кількість спроб абітурієнтів одномоментно зайти до бази може спричинити ситуацію аналогічну першому дню вступної кампанії. Тому краще подавати документи бодай за день до кінцевого терміну.