Головний зміст

2014 07 17T171645Z 1112958867 GM1EA7I03DW01 RTRMADP 3 UKRAINE CRISIS PRESIDENCYПрезидент Петро Порошенко підписав Закон про внесення змін до деяких законів України щодо Сил спеціальних операцій Збройних Сил України №4795, ухвалений Верховною Радою України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Закон визначає правовий статус і застосування Сил спеціальних операцій самостійно чи у взаємодії з іншими видами ЗСУ для спеціальних операцій щодо утворення сприятливих умов для успішного проведення воєнно-політичних, економічних та інших заходів в інтересах національної безпеки у сфері оборони держави.
 
Закон розроблений за стандартами НАТО, та повністю відповідає завданням співробітництва Україна – НАТО в контексті створення ССО, а також положенням Стратегічного оборонного бюлетеня.
 
Президент також зазначив, що на сьогоднішній день в Україні вже створено спеціальний центр та застосовуються спеціальні тренінгові програми, які дозволяють швидко і якісно готувати спецпризначенців.
 
Реалізація норм цього закону дозволить підвищити стримуючий потенціал Збройних Сил України за рахунок наявності у їх складі дієвого інструменту воєнно-силового стримування можливої збройної агресії чи збройного конфлікту, підвищити можливості захисту суверенітету, незалежності, територіальної цілісності та  національних інтересів України, рівень обороноспроможності держави, підвищити можливості держави щодо проведення спеціальних заходів, у тому числі поза межами України, дозволить досягати воєнно-політичні і воєнно-стратегічні цілі та припиняти конфлікти на ранній стадії виникнення.