Головний зміст

01 celuyu tvoya fiskalnaya sluzhbaВідсутність відомостей про сплату судового збору не є підставою для повернення позовної заяви (заяви, скарги), оскільки суд самостійно перевіряє сплату позивачем (заявником, скаржником) належної суми судового збору.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Таким положенням пленум Вищого господарського суду України вирішив доповнити постанову пленуму ВГСУ від 21.02.2013 №7 "Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України" (відповідний розділ ГПК стосується судових витрат - ред.).
 
Зміни внесені постановою пленуму ВГСУ від 14 липня 2016 р. №7.
 
Зауважимо, зміни вносяться до п.2.21 згаданої постанови згідно з яким платіжне доручення на безготівкове перерахування судового збору, квитанція установи банку про прийняття платежу готівкою додаються до позовної заяви (заяви, скарги) і мають містити відомості про те, яка саме позовна заява (заява, скарга, дія) оплачується судовим збором.
 
Відповідні документи подаються до господарського суду тільки в оригіналі; копії, у тому числі виготовлені із застосуванням технічних засобів (фотокопії тощо) цих документів, не можуть бути належним доказом сплати судового збору.