Головний зміст

h68t7ig6eufЗаяву на контракт можна написати  до 10 серпня, зарахування контрактників відбуватиметься до 12 серпня -  вступники повинні до цього часу принести оригінали своїх документів. Про це 28 липня під час прес-конференції на тему “Вступна кампанія 2016. Етап 2 - Зарахування” розказала Перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун. 
 
 
 
 
 
 
“З 1 до 5 серпня  абітурієнти мусять принести документи до  університетів для зарахування на бюджет. 6 серпня будуть оприлюднені списки зарахованих на держзамовлення. Заяву на навчання на контракті можна написати до 10 серпня, вже 12 серпня списки зарахованих на контракт  будуть готові”, - пояснила Інна Совсун.
 
Також вона розказала, що до МОН  надходять звернення абітурієнтів, яким приймальні комісії пропонують прийти та написати заяву на зарахування на контракт вже зараз.
 
“Ми звернулись до університетів з наполегливим проханням не робити цього, оскільки це суперечить умовам прийому і створює додаткові загрози для абітурієнтів. Така проблема існує вже не один рік, вступники слухають  приймальну комісію та приносять документи на контракт. А після того, як з’являється інформація, що абітурієнт пройшов на бюджет, він намагається забрати свої документи, проте університет не віддає йому оригінали, або сильно затягує цей процес”, - розказала Перший заступник Міністра освіти і науки.
 
Вона наголосила, що поспіх створює додаткові проблеми для абітурієнтів. Головне – не переживати, вступники встигнуть подати заяву на контракт після того, як вже будуть точно знати, що не проходять на бюджет.
 
“В цьому році рекордна кількість абітурієнтів має шанси вступити на бюджетні  місця. Тому шанси є, вони хороші, прохання не поспішати з написанням заяви на контракт. В сьогоднішніх умовах варто почекати хоча б до першого серпня – коли всі точно знатимуть, чи пройшли на бюджет, і потім вже писати заяву на контракт, якщо буде таке бажання і можливість”, - наголосила Інна Совсун.
 
Довідково: з усіма питаннями щодо вступної кампанії 2016 року можна звертатися за телефонами гарячої лінії: (044)-481-32-15, 068-951-25-13. Для дзвінків з території Криму та тимчасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей: 050-550-54-11; 0 800 504 425. Консультативні телефонні лінії працюють протягом вступної кампанії в робочі дні з 9:00 до 18:00. Також конкретні питання щодо вступу можна надсилати на електронну скриньку МОН Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..