Головний зміст

 
molot1WP11 серпня 2016 року відбулася зустріч Голови Комісії Сергія Козьякова з ініціативною групою представників кандидатів на посаду судді вперше.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Сергій Козьяков поінформував учасників зустрічі про основні процедури, що здійснюються Комісієюз метою виконання її повноважень, тапершочергові заходи, які будуть реалізовані у зв’язку зі зміною законодавства.
 
 
 
Під час заходу обговорювалося питання щодо реалізації права кандидатів на посаду судді вперше відповідно до пункту 29 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 2 червня 2016 року №1402-VIIIна участь у доборі на посаду судді без складання відбіркового іспиту та проходження спеціальної підготовки.
Крім того, учасники обговорення не оминули увагою і перспективу заповнення вакантних посад у судах шляхом проведення повноцінного добору серед усіх бажаючих осіб, які відповідають вимогам, передбаченим новою редакцією Конституції України.
 
 
Сергій Козьяков запевнив присутніх, що наразі Комісія у тісній співпраці з міжнародними партнерами докладає зусиль до підвищення ефективності роботи органу через переведення як ключових, так і супровідних процесів у електронний формат. Це означає, що невдовзі процедуру доступу до послуг Комісії буде спрощено і для громадян,і для діючих суддів.
Голова Комісії подякував гостям за плідну розмову та висловив побажання щодо подальшої співпраці.