Головний зміст

ВРЮ 25117 серпня 2016 року заступник Голови Вищої ради юстиції Олексій Муравйов здійснив особистий прийом громадян.
 
 
 
 
 
На особистому прийомі громадяни порушували питання щодо недотримання, на їхню думку, норм чинного законодавства України суддями Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ під час здійснення судочинства у судових справах за їхньої участю, зокрема при ухваленні судових рішень. Окрім того, заявники скаржились на невнесення вказаним судом касаційної інстанції судових рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень, неповідомлення про розгляд справи, а також цікавились станом розгляду раніше поданих до Вищої ради юстиції скарг (заяв) щодо поведінки суддів.
 
 
Олексій Муравйов надав роз’яснення з усіх порушених питань, зокрема зазначив про повноваження Вищої ради юстиції, відповідно до яких ВРЮ не є органом правосуддя, не вправі втручатись у розгляд судами справ та надавати правову оцінку судовим рішенням, в тому числі висновкам суду касаційної інстанції. Водночас роз’яснив заявникам підстави та порядок застосування до судді дисциплінарної відповідальності, в тому числі звернув увагу на вимоги до скарги (заяви) щодо поведінки судді, яка може мати наслідком дисциплінарну відповідальність судді. Також поінформував громадян про порядок організаційного забезпечення роботи судів та здійснення контролю за організацією діяльності судів.
Заступник Голови Вищої ради юстиції О.Муравйов прийняв скаргу (заяву) щодо поведінки судді, яка може мати наслідком дисциплінарну відповідальність судді.