Головний зміст

documentsБюро правової допомоги – це нове обличчя Міністерства юстиції. Тут громадяни зможуть отримати консультації та захист своїх прав, а також скористатися електронним сервісами Мін’юсту. Про це під час відвідин Млинівського бюро правової допомоги, яке запрацювало в тестовому режимі, в ході робочої поїздки до Рівненської області повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.
 
 
 
 
 
 
«Бюро правової допомоги – абсолютно нова структура з новою концепцією. Тут людина отримує консультацію, захист адвоката і роз’яснення того, які вона має права в цій країні. Бюро правової допомоги – це нове обличчя Міністерства юстиції. Я розраховую, що жителі цього містечка, так само як і наші громадяни в усіх куточках країни, приходитимуть сюди і дійсно отримуватимуть консультацію та допомогу», - зазначив очільник Мін’юсту.
 
 
Міністр юстиції також провів робочу нараду з новопризначеними керівниками бюро правової допомоги, які вже з вересня почнуть працювати у 13 населених пунктах регіону.
 
 
«У мене сьогодні дуже позитивні враження після спілкування  з новопризначеними керівниками бюро правової допомоги. Це зовсім інша якість людей, які працюватимуть в цій системі. Це молоді люди, які пройшли через конкурс, які мають досвід правової роботи і які не працювали в державних органах. Вони не мають вірусу багаторічної державної служби і йдуть на роботу для того, щоб реально допомагати людям», - зауважив він.
 
 
Він також поінформував присутніх, що по всій Україні заплановано відкрити 430 бюро правової допомоги, які прийдуть на зміну застарілим райуправлінням юстиції. Громадяни тут зможуть отримати юридичну консультацію та адвокатський захист. Окрім того, співробітники бюро допомагатимуть українцям скористатися усіма електронними сервісами Мін’юсту.
«Майже 390 з таких бюро вже укомплектовані й ми плануємо повноцінно цю систему запустити з вересня місяця. Тож з осені по всій Україні, навіть у найбільш віддалених районних центрах, запрацюють наші бюро правової допомоги, які допомагатимуть українцям», - наголосив очільник Мін’юсту.