Головний зміст

1375998869 218 серпня 2016 року, заступником Генерального прокурора України повідомлено про підозру в остаточному формулюванні колишньому Міністру юстиції України О.Лавриновичу. Про це у четвер, 18 серпня 2016 року, під час брифінгу в інформаційному агентстві «Укрінформ» сказав Генеральний прокурор України Юрій Луценко.
 
 
 
 
 
 
 
Як відомо, Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами розкрадання державного майна колишніми високопосадовцями. Колишній Міністр юстиції підозрюється в тому, що у 2013 році, за попередньою змовою групою осіб, вчинив розтрату бюджетних коштів в сумі понад один мільйон доларів США на користь іноземної юридичної фірми з якою безпідставно, в порушення діючого законодавства, було укладено договір на закупівлю Міністерством юстиції України послуг по дослідженню дотримання принципів верховенства права та практики Європейського суду з прав людини у справі відносно Ю.Тимошенко.
 
 
Внаслідок цих протиправних дій державі спричинені збитки.
 
 
Дії О.Лавриновича кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
 
Найближчим часом обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні буде спрямовано до суду.