Головний зміст

 
 e dek  Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) спільно з Державним центром кіберзахисту та протидії кіберзагрозам наразі займаються усуненням деякиx технічніx вад системи електронного декларування, які виникли 1 вересня від початку її запуску.
 
 
 
 
 
 
 
 
   Як повідомляють у НАЗК, ускладнення з поданням електронних декларацій пов’язані з роботою браузера.
   «Проблеми щодо початку декларування на порталі е-декларацій пов’язані з браузером, який відображає лише Інтернет-браузер Google Chrome, і це не свідчить про непрацездатність порталу. Для усунення даної помилки достатньо виконати рекомендації розробника Google Chromе про відновлення налаштувань за посиланням https://support.google.com/chrome/answer/3296214 - зауважують в Агентстві.
 
 
 
 
Порожня сторінка виникала під час звертання системи для перевірки підпису до акредитованих центрів сертифікації ключів та отримання відповідей від них відповідей за більш тривалий час чим це передбачено системою. Шляхом додаткових налаштувань забезпечено повне функціонування системи. Також, наразі триває налаштування системи пошуку вже внесениx до реєстру декларацій (https://public.nazk.gov.ua/), яка має запрацювати протягом 2-3 годин».
 
 
 
Також, у НАЗК інформують щодо великої кількості звернень відповідно до процедури заповнення та внесення декларацій до реєстру. Зокрема, питання стосуються як безпосередньо заповнення декларації, так і певниx суб’єктивниx обставин декларантів, як то внесення до декларацій майна родичів чи відкриття валютного рахунку у банку-нерезидента.
«Агентство надає роз’яснення всім, хто потребує. Наразі НАЗК не має належного технічного і ресурсного забезпечення та багатоканального call-центру, проте співробітники департаменту фінансового контролю здійснюють оперативну консультацію в повній мірі. Додатково, відповідні роз’яснення розміщені для загального ознайомлення на сайті», - зазначають в Агентстві.