Головний зміст

dfhxfhУряд підтримав ініціативу Мінагрополітики та закрив можливості отримання неправомірної вигоди посадовцями при затвердженні землевпорядної документації. Відповідна постанова була прийнята на засіданні Кабінету Міністрів України 31 серпня.
 
 
 
 
 
 
 
 
«Це важливий антикорупційний крок, який робить команда Міністерства в рамках реформування галузі. Це потужний революційний інструмент у сфері земельних відносин», - наголосив Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий.
 
 
 
 
«Територіальний орган Держгеокадастру, який здійснює погодження проекту землеустрою визначатиметься автоматично програмою електронного документообігу Держгеокадастру, що дозволить уникнути особистого контакту між розробником проекту землеустрою та органом, який здійснює його погодження», - пояснив суть пілотного проекту Міністр.
За словами Тараса Кутового, у разі, якщо технічна документація подана в одному районі, то теоретичний її розгляд згідно з вибором електронної системи, може бути здійснений в іншому районі України: «Умовно кажучи, подача документів може бути у Полтавській області, а розгляд технічної документації, оскільки вона вся в електронній формі, може здійснюватися в Чернігівській», - додав Міністр.
 
 
 
 
Також, як повідомив очільник Міністерства, кожен, хто подав відповідні документи і має реєстраційний номер в он-лайн-режимі, зможе подивитися, на якій стадії перебуває розгляд його документів.
«Ми сподіваємося що це прискорить хід розгляду цих документів, оскільки у громадян є досить багато нарікань з цього приводу. А також унеможливить отримання неправомірної вигоди чиновниками», - резюмував Міністр.