Головний зміст

iififПарламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності розглянув пропозиції Президента до закону “Про амністію у 2016 році” і вирішив звернутися до представника Президента у Верховній Раді Артура Герасимова щодо необхідності чіткого формулювання тексту президентських змін та надання їх комітету, передає "Юридична газета" з посиланням на інформаційне управління апарату ВР.
 
 
 
 
Нагадаємо, закон “Про амністію у 2016 році” був прийнятий Верховною Радою 7 липня 2016 року. 15 липня закон був підписаний головою ВР та того ж дня направлений на підпис Президенту, який його не підписав.
 
 
 
Застосувавши право вето, Президент 17 серпня повернув закон до Верховної Ради з своїми зауваженнями для повторного розгляду.
 
 
Члени комітету відзначили, що для розгляду пропозицій Президента до закону “Про амністію у 2016 році” такі пропозиції "повинні бути конкретно сформульовані Президентом України, і аж ніяк не можуть тлумачитись і формулюватися головним комітетом на свій розсуд, адже це фактично може призвести до спотворення позиції Президента України з цього питання".
 
 
Наголошувалося, що з огляду на відсутність конкретно сформульованих пропозицій Президента України, комітет з питань законодавчого забезпечення позбавлений можливості подати на розгляд Верховної Ради відповідну порівняльну таблицю.
 
 
 
Як зазначається, головне науково-експертне управління підтримує позицію комітету з цього питання і зазначає про відсутність у висловлених Президентом пропозиціях конкретних змін до тесту прийнятого закону.