Головний зміст

IMG 4512Сьогодні Київський районний суд м. Одеси відвідали адвокати  з міста Чикаго (США) Марк Андерсон та Мері Фонтейн. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Голова Київського районного суду Сергій Чванкін, привітавши гостей, розповів про роботу та діяльність суду, а також судову реформу в Україні.  Особливу увагу голова суду звернув на зміни до Конституції , а також на факторах, які підривають авторитет судової влади.
 
 
 
 
IMG 4482
 
 
 
Також  в обговоренні взяли участь судді Київського районного суду м.Одеси  Оксана Куриленко, Геннадій Войтов, Володимир Петренко та Павло Прохоров.
 
IMG 4542
 
 
Марк Андерсон зазначив, що в США населення довіряє судовій системі, оскільки вона вище за політику. «Я сподіваюся, що Україна також дочекається цих часів.  Ми з моєю дружиною є діючими адвокатами,  але ми не ведемо справ у суді, а супроводжуємо укладання контрактів. Тому ми вважаємо, що розділення юристів на тих, хто займається позасудовим врегулюванням спорів  та тих, хто працює в судах,  є просто необхідним  «, - підсумував іноземний гість.
 
 
IMG 4601
 
 
 
 
Мері Фонтейн розповіла про суд присяжних в США та випадки, коли суддя виносив обвинувальний вирок, а присяжні виправдовували людину. Також адвокат зазначила, що в Чикаго майже немає випадків звинувачень  суддів у корупції.
 
 
IMG 4526
 
 
Адже кілька років тому, в Чикаго засудили кількох суддів за корупцію і цей випадок став останнім в їх місті.
«Чи були випадки, коли політики негативно висловлювалися стосовно суддів?», - запитав у гостей Сергій Чванкін.
 
IMG 4707
 
 
«Такі  випадки бувають, коли судді приймають непопулярне рішення, а політики це використовують в своїх піар-кампаніях», - відповів Марк Андерсон.
 
IMG 4718
 
 
 
Також під час зустрічі обговорили питання незалежності суддів та випадки неповаги до суду  в США та  Україні.
 IMG 4664