Головний зміст

germanКинутий на тротуар недопалок, зірвана з клумби квітка, випорожнення в кущах — усі ці легковажні вчинки можуть коштувати в Німеччині дуже дорого.

 

 

 

 

 

 

 

На червоне світло

 
Якщо ви переходите вулицю на червоне світло, навіть коли машин немає, вам доведеться заплатити штраф у розмірі від €5 до 10. Велосипедистам це обійдеться дорожче — від €60 до 180.
А якщо ви вирішите перебігти через трамвайні колії під закритим шлагбаумом на переїзді, подумайте про те, що це може коштувати до €300 — незалежно від того, як далеко був трамвай.


Проїзд без квитка

 
У Німеччині проїзд у громадському транспорті зайцем, тобто без квитка, — дороге задоволення: за це стягується штраф у розмірі €60. На перший раз. Злісного безбілетника може чекати й суд. У тюрму не посадять, але заплатити тоді доведеться в десятки разів більше.

Дороге зізнання

Когось почуття переповнюють настільки, що заявити про це хочеться на весь світ. Наприклад, завдяки

транспаранту, прикріпленому на мосту через автобан, зі словами: «Анно, я тебе кохаю». Подібна акція розцінюється в Німеччині як така, що заважає дорожньому руху. Водії, котрі «задивилися» на напис, можуть потрапити в аварію, і тоді на закоханого автора розтяжки накладуть значний штраф і притягнуть до кримінальної відповідальності.


Недопалки і жуйка

 
Кидати на тротуар недопалки або випльовувати жувальну гумку, нехтуючи урною, не тільки непристойно. У Німеччині це вважається грубим порушенням громадського порядку.
За таку побутову провину муніципальна влада має право стягнути штраф у розмірі від €20 до 35. А якщо незагашений недопалок стане причиною пожежі, то винуватця зобов’яжуть мінімум відшкодувати всі збитки. Можливо, доведеться також відповісти перед судом за свою легковажність.

Полегшення каране

 
Делікатна, але, на жаль, і в Німеччині актуальна тема, особливо під час великих свят, ярмарків, карнавалу тощо: де можна випорожнитися? Не радимо робити це за найближчим рогом або в кущиках. Краще пошукати туалет, тим більше що під час масових заходів біотуалетів завжди ставлять багато.
Тим, кому ліньки шукати або ніяк не дотерпіти, доведеться розщедритися. У Кельні штрафи за подібне
«полегшення» — від €40 до 100, а в Ганновері та Штутгарті — аж до €5000.

Гаманець на дорозі


Якщо ви знайшли на дорозі гаманець із грошима і документами, його обов’язково треба повернути власникові. Інакше вам може загрожувати штраф за те, що привласнили чужі речі.

Джерело:http://zib.com.ua/ua/125835-yak_nimciv_karayut_za_legkovazhnist_i_nevihovanist.html