Головний зміст

1019302364Сьогодні, 11 жовтня 2016 року, до Комітету ВРУ надійшов для ознайомлення Проект Закону про мораторій на примусову реалізацію житла, нарахування та стягнення пені та інших штрафних санкцій за несплату житлово-комунальних послуг.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
В новому законопроекті №5250 народні депутати звертають увагу на нагальну потребу у встановленні мораторію на примусову реалізацію житла за несплату житлово-комунальних послуг до 1 січня 2018 року.
 
 
Даний проект закону був розроблений  у зв’язку з тим, що через заборгованість за несплату комунальних платежів у пенсіонерів, ветеранів, інвалідів та іншого населення можуть забрати їх житло, що є неприпустимим в умовах фінансової кризи та суперечить частині 2 статті 47 Конституції України, яка передбачає, що ніхто не може бути примусово позбавлений житла інакше як на підставі закону за рішенням суду.
 
 
Законопроект спрямований на захист інтересів малозабезпечених та соціально незахищених верств населення, недопущення порушення права на житло, підвищення довіри громадян до держави та забезпечення можливості реалізації прав людини на повагу до її житла та його недоторканість.